Tält för Alla Tillfällen: En Guide Till Att Välja Rätt Typ av Partytält

Att välja det perfekta partytältet för ditt evenemang kan göra hela skillnaden. Oavsett om det är för en företagsfest, en bröllopsceremoni, en festival eller en trädgårdsfest, kan det rätta tältet göra evenemanget minnesvärt och lyckat. Men med olika typer av tält tillgängliga kan det vara förvirrande att veta vilken typ som passar bäst för dina behov. Här är en guide som hjälper dig att välja rätt typ av partytält för ditt specifika tillfälle

1. Känn Till Dina Behov:

Innan du väljer ett tält, fundera över ditt evenemangs behov. Är det för inomhus- eller utomhusevent? Vilken är den önskade storleken? Vilken typ av yta har du tillgänglig för tältet?

2. Pop-up Tält:

Dessa tält är lätta att montera och transportera. Perfekta för mindre sammankomster eller som tillfällig skyddslösning vid oväntade väderförhållanden.

3. Runda eller Fyrkantiga Tält:

Elegant och lämpligt för bröllop eller mer formella evenemang. De erbjuder gott om utrymme och kan vara en imponerande syn. De fyrkantiga tälten brukar alltid vara populärast oavsett om det är en mässa eller ett bröllop. Detta då dem är enklare att inreda och mycket mer prisvänliga. 

4. Partytält med Sidoväggar:

För extra skydd mot vind och regn är tält med sidoväggar idealiska. De ger också flexibilitet att öppna upp vid bra väder eller stänga vid behov. 

Samtliga av våra tältlösningar går att korrigera utefter dina behov. 

5. Stora Evenemangstält:

För större sammankomster som festivaler eller stora företagsevenemang, är stora tält med kapacitet för många gäster oumbärliga. Det är viktigt att hitta en pålitlig tält firma som vet hur man monterar dessa tälten. Det finns enbart ett fåtal tältfirmor i Sverige som har både kapaciteten men framförallt expertisen för att bygga dessa tält. 

6. Tält med Tillbehör:

Tänk på om du behöver tillbehör som golv, belysning eller värmare för att göra tältet mer bekvämt och passande för evenemanget. Därefter kan du gå in på de mindre detaljerna som bord, stolar, dukar, dekor och porslin

7. Kvalitet och Material:

Kvaliteten på tältet och dess material spelar en viktig roll. Se till att det är hållbart nog att klara av väderförhållanden och att det är tillverkat av högkvalitativa material.

De tält som man kan köpa på de olika bygghandlarna runt om i Sverige är inte sådana tält. Ett robust och säkert tält väger en hel del mer som gör så att det står där det ska trots vindar och kraftigt regn. Ett sådant tält i 5x5m väger ca 200 kilo. 

 

 

Behöver du vägledning för att ta rätt beslut så kan du alltid ringa eller kontakta oss på Eventpatrullen.

Tillbaka till blogg