Utforska våra toppråd för en minnesvärd studentfest!

Välkommen till vår guide för att skapa en fantastisk studentfest! Studentdagen är en av de absolut viktigaste dagarna i livet. Man ska äntligen få springa ut till sina stolta föräldrar och ta sig ut i ”vuxenlivet” och detta ska såklart firas rejält tycker vi. Vi vet hur viktigt det är att få till det där perfekta avslutet på skoltiden, så vi har knåpat ihop några av våra bästa tips för att se till att din studentfest blir helt perfekt.

1. Planera i god tid

Det gäller att börja planera studentfesten i god tid. Att ge sig själv minst ett par månader i förväg är optimalt för att undvika stress och bekymmer, men det går såklart att få till en fantastisk fest med kortare planeringstid.

Se till att bestämma platsen så snart datumet är spikat för att säkerställa att du har en lämplig plats att hålla festen på. Detta förhindrar att du står utan lokal eller tält när dagen väl kommer. Att vara ute i god tid ger dig också möjlighet att boka eventuella tillbehör eller utrustning som i förväg för att säkerställa att allt är på plats när festdagen närmar sig.

 Tid

2. Platsen – Trädgård Vs Lokal?

Att hitta rätt plats är nyckeln. Oavsett om det är hemma i trädgården eller i en hyrd lokal så är det viktigt att ha gott om utrymme för gästerna.

Det är nästan traditionellt att ha studentfesten i trädgården om man har en möjlighet till detta såklart. Det blir en personlig touch på det hela och en hemtrevlig miljö. Men man blir mer beroende av vädret och därför är det alltid viktigt att boka in ett stabilt Partytält i god tid.

När det kommer till lokal så är man direkt oberoende av väder och kapaciteten beroende på hur stor lokal man hyr. Dock förlorar man snabbt den personliga touchen och framförallt vill man vara utomhus när den svenska sommaren äntligen är här.

Har man möjlighet ska man fira studenten i sin trädgård. Om den möjligheten inte finns så är en lokal ett bra substitut.

 Fest i trädgård eller lokal

3. Utrustningen

Inget party utan rätt utrustning! Ett stabilt och bra Partytält är grunden till hela festen. Detta är en del av festen som man absolut inte ska snåla på. Det finns en del billiga tält som vi kallar för "chipspåsar", dessa kan man köpa för en billig slant på t.ex Jula och Bauhaus. Dessa tälten fungerar bra i ett klimat där det inte blåser. Tyvärr tenderar det att blåsa åt alla håll och kanter i Skåne och då blåser dessa tälten lätt iväg och då blir festen förstörd.

Därefter är frågan hur mycket feststämning man vill skapa. Det finns oändligt med anpassningar och produkter som kan vara roligt på en studentfest. Nedan nämner vi top 5 av oss med en liten motivering.

  • Bord & stolar – Detta är såklart superviktigt och inte speciellt dyrt att hyra. Era gäster kommer vilja sitta ner medans de inte dansar, speciellt om man ska servera mat också.
  • Porslin & Glas - Porslin är en perfekt lösning för att spara på jordens resurser samtidigt som det blir en mer exklusiv känsla i festen.
  • Högtalare – Det Säger sig själv, vill man skapa en rejäl fest behövs det rejält ljud!
  • Belysning – När festen går mot småtimmarna är det alltid kul att se varandra och ljusslingor skapar en magisk stämning på köpet.
  • Glassmaskin – Detta brukar bli festernas höjdpunkt. Vem älskar inte glass och hur coolt är det inte med en egen professionell glassmaskin?

Festutrustning


4. Planering av Mat och Dryck

Mat och dryck utgör en viktig del av studentfesten och att erbjuda en variation som passar olika kostpreferenser är avgörande. En idé kan vara att anlita en cateringfirma för att ta hand om maten och drycken. För mindre sammankomster kan ni själva ansvara för detta arrangemang.

Säkerställ att alkoholfria alternativ finns tillgängliga och att det finns tillräckligt med mat för alla gäster – det är bättre att ha lite för mycket än för lite.

Matidéer för Studentfesten

Här är några matidéer som passar utmärkt för studentfesten, studentmottagningen, examensfirandet eller skolavslutningen. Dessa rätter är särskilt lämpliga när du behöver servera mat till många:

1. Smörgåstårta
2. Varierade pajer
3. Vegansk potatissallad
4. God och färgglad pastasallad
5. Förfriskande kalla soppor
6. Långpannepizza för enkel servering
7. Tapasvariationer
8. Uppgraderade korvar med vegetariska alternativ
9. Krämig gräddtårta med sommarbär
10. Mjukglass, psst spana in vår mjukglassmaskin!

Att erbjuda dessa rätter kan skapa en festlig och omfattande matupplevelse som passar olika smakpreferenser och säkerställer att alla gäster får något de gillar.5. Studentplakat – Ett Minnesvärt Tillägg

Ett studentplakat med en minnesvärd bild är ett perfekt tillägg till studentfesten och utspringet. Det är ett roligt inslag som kan skapa både skratt och nostalgi under firandet.

Tidpunkt för beställning av studentplakat

Att vara ute i god tid är fördelaktigt, men kom ihåg att planera så att studenten inte råkar se plakatet innan själva utspringet. Att hålla plakatet som en överraskning med en väl vald barndomsbild är det som gör ögonblicket extra speciellt. Så, planera i god tid men se till att det förblir en hemlig överraskning tills rätt ögonblick.

 

Hoppas dessa tips hjälper till att kickstarta planeringen! Lycka till med studentfesten och glöm inte att ha galet roligt! Behöver du hjälp med planering eller utrustning så kan vi på Eventpatrullen alltid hjälpa till, det är bara att kontakta oss

 

Tillbaka till blogg

4 kommentarer

Tack för tipsen. Vår första son tar studenten nästa år och jag är ganska nervös. jag minns hur viktig den dagen va för mig och vill att allt ska bli perfekt. Kan ni hjälpa till med råd om man skickar mail?

Maya

Hej,

När kan man senast beställa tält? Så att det inte är fullbokat, vi har inte bestämt oss än.

Karin

Är er glassmaskin enkel att använda?

Johan

Superbra tips! Har redan beställt mitt tält av er. :)

Hanna

Lämna en kommentar